30 dagen golf challenge

27-02-18

Je gelooft het vast niet, maar ook jij kunt binnen 30 dagen nóg beter spelen door in gedachten te trainen. Ik hoor je denken: “maar hoé dan?” Nou, puur en simpelweg door in gedachten te visualiseren alsof je ballen slaat. In de sportpsychologie ook wel verbeelding genoemd…

Het bewijs

Er zijn meerdere spraakmakende onderzoeken gedaan naar de kracht van verbeelding, maar één van de bekendste is toch wel die van het Basketbal onderzoek van Dr. Biasiotto aan de universiteit van Chicago. 

In het onderzoek kregen 3 verschillende groepen basketbalspelers een opdracht gedurende 30 dagen lang om te kijken of zij hun vrije worpen konden verbeteren.

De eerste groep kreeg als opdracht om elke dag 25 vrije worpen oefenen op het basketbalveld. De tweede groep kreeg als opdracht om helemaal niet oefenen. De derde groep kreeg als opdracht om elke dag puur en alleen in gedachten 25 vrije worpen te oefenen. 

De eindresultaten waren verbijsterend!!

De eerste groep die elke dag 15 minuten fysiek op het basketbalveld had geoefend was met 24% verbeterd.

De tweede groep die helemaal niks had gedaan was (zoals te verwachten) niet vooruit gegaan.

De derde groep die puur alleen in gedachten had geoefend maakte maar liefst 23% meer vrije worpen!! En dat zonder 30 dagen ook maar een bal aan te raken!!

De kracht van verbeelding

Veel topatleten weten inmiddels ook hoe sterk de kracht van verbeelding is. Zwemster Naomie Kromowidjojo spreekt er voluit over, maar ook turner Epke Zonderland en schaatser Kjeld Nuis. Mede door in gedachten hun ideale oefening of race te verbeelden hebben zei extreme topprestaties kunnen neerzetten. En ja, het werkt ook voor golf!

Verbeelding is misschien wel de krachtigste mentale vaardigheid die er is. Het stelt ons in staat om het perfecte plaatje in gedachten te oefenen zonder dat we daadwerkelijk fysieke handelingen uitvoeren. Tal van onderzoeken tonen het aan.

Verbeelden is meer dan visualiseren

Het is een levensechte gebeurtenis in gedachten simuleren. Je ziet voor je hoe je een bal speelt, je doorleeft het gevoel, hoort misschien zelfs de geluiden op dat moment. Hoe realistischer, hoe beter…

Omdat je met verbeelden het gebied in het brein gebruikt zoals je dat in werkelijkheid ook gebruikt, kun je bijna dezelfde resultaten bereiken als in het echt. En het werkt alleen nog maar krachtiger als je naast het verbeelden ook nog fysiek traint en speelt. Perfect in aanloop naar het golfseizoen of de competitie. 

Hoe mooi zou het zijn om je eigen golftraining nog meer een boost te geven of zelfs vooruit te gaan puur door in gedachten te trainen? Dat kan dus! Het enige dat je moet weten zijn een aantal simpele handvatten. Ervaar het zelf!! 

Doe nu mee met de 30 dagen golf challenge 

Vanaf maand 12 maart leer je in 30 dagen nog beter spelen door puur in gedachten te trainen. In 30 dagen geef ik je gratis online trainingen en leer ik je van stap tot stap hoe je met verbeelding je spel verbeterd. En dat met het oefenen van slechts 25 swings in gedachte per dag!

Bijna 400 golfers gingen je voor en zij lieten zeer mooie resultaten zien. Zo is het spelniveau volgens de deelnemers gemiddeld met 15% verbeterd!

Maar er is meer…

85% ervaart een positief effect op zijn golfspel door de Challenge!
66% heeft meer zelfvertrouwen door de Challenge!
74% heeft een betere focus en concentratie door de Challenge!
66% ervaart meer ontspanning in het golfspel door de Challenge!

Kom erachter hoeveel jij vooruit kan gaan en doe nu mee met mijn GRATIS 30 DAGEN GOLF CHALLENGE! 

Wat je allemaal krijgt?

- Online training om direct vanuit huis je lange spel te verbeteren
- Verschillende mails met stap voor stap instructies en tips.
- Toegang tot de besloten Facebook groep (vragen stellen, inspiratie en ervaringen delen)
- Einduitslag en resultaten van de challenge 

Verbeter nu GRATIS je golfspel in 30 dagen puur door in gedachten te trainen!

Het enige dat je hoeft te doen is even via de volgende link je gegevens achter te laten. Aanstaande maandag 12 maart gaan we van start! Klik hier om mee te doen.
share