10 powervragen om je golfspel te verbeteren

23-10-17

Het is weer die tijd van het jaar; de bladeren vallen van de bomen, de banen worden natter en de laatste wedstrijden van het seizoen zijn gespeeld. Tijd om je spel te evalueren en je nieuwe golfseizoen in de stijgers te zetten! Een nieuw seizoen met nieuwe kansen om het nog beter te doen dan je toe nu toe hebt gedaan.

Verbetering vraagt om verandering

Het is een bekende uitspraak in de coach wereld: “als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Het is waar. Wie niks veranderd blijft dezelfde resultaten houden. Wil je verbeteren dan is er simpelweg verandering nodig. Maar verandering vereist inzicht. Inzicht is namelijk nodig om keuzes te maken en keuzes zijn weer essentieel om een andere aanpak te creëren.

Powervragen voor inzicht

Ik heb tien powervragen voor je op een rijtje gezet die direct gaan zorgen voor meer inzicht en de basis vormen voor een andere aanpak. Beantwoord onderstaande powervragen en krijg het inzicht dat nodig is voor de volgende stap in je golfspel.

1. Wat is dit jaar de grootste verandering geweest in je spel met de meeste positieve impact?
2. Wat zijn jouw drie sterkste punten op dit moment?
3. Wat kan er beter op dit moment?
4. Wat kun je veranderen in je algemene houding en aanpak om betere resultaten te krijgen?
5. Hoe ziet komend seizoen eruit als jij het voor het zeggen hebt?
6. Waar wil je meer van in je spel?
7. Waar wil je minder van in je spel?
8. Aan wat zou je nu kunnen werken waardoor je prestaties direct verbeteren?
9. Wat zou ervoor zorgen dat komend seizoen geslaagd is?
10. Wat wil je aankomend seizoen in je spel aanpakken en hoe ga je dit bereiken?

“Action is the foundational key to all success”


Met de powervragen creëer je mooie inzichten, maar je hebt er niks aan als je niet over gaat tot actie. Stel doelen! Doelen zijn de basis om gericht ergens naar toe te kunnen werken. Misschien heb je het doel om aan je shortgame tussen 20-40 meter te werken, of meer drives op de fairway slaan, of met meer zelfvertrouwen wedstrijden te spelen? Maar wat je doelen ook zijn, je hebt er pas echt wat aan als je er ook concrete acties aan verbind. Anders blijft het maar een soort vaag voornemen zoals we vaak met de jaarwisseling doen en we weten allemaal wat daar van terecht komt. Hoe ga je het doel realiseren? Wat ga je precies aanpakken? Welke acties zijn ervoor nodig? Wanneer ga je werken aan je doelen? Wie heb je er bij nodig? Ga er echt even voor zitten want een goede verbetering vraagt om een goed plan. Tenzij je daar geen zin in hebt natuurlijk, dan blijf je gewoon lekker hetzelfde doen wat je altijd deed…


share