MINDER SPANNING EN MEER VERTROUWEN DOOR JE GEDACHTEN OM TE BUIGEN
18-04-21Hoe je jezelf voelt wordt altijd beïnvloedt door hoe je denkt over jezelf of een situatie. Als je denkt dat je iets kunt dan voel je ook het zelfvertrouwen dat je het kunt. Als je al denkt dat je een misslag gaat maken voel je ook de spanning die bevordert dat je een misslag maakt. Feitelijk werkt ons brein zo simpel.
Het is de betekenis die wij zelf aan een situatie geven, wat bepaalt welk gevoel we er vervolgens bij krijgen. Het is dus niet de situatie die bepaalt hoe wij ons voelen, het is hoe wij denken over de situatie wat bepaalt hoe we ons voelen.
“If you change the way you look at things, the things you look at change”.
De kracht zit in onze gedachten. Een mooi voorbeeld hiervan kun je zien in onderstaand filmpje. Hier legt oud voetbal keeper Gary Baily uit hoe hij door anders te denken zijn beste prestaties ooit behaalde…
Een perfect voorbeeld hoe je simpelweg door anders naar een situatie te kijken een heel ander gevoel en resultaat kunt behalen. Nu hoor ik je denken, “Hoe kan ik dit zelf toepassen in de praktijk?” De sleutel hiervoor zit in het stellen van de juiste hulpvragen, net zoals Gary Baily iemand had die hem de juiste vragen stelde.
Stel jezelf de volgende twee vragen als je negatieve gedachten en emoties ervaart in een bepaalde situatie…
VRAAG 1: Helpt hoe ik nu denk om een goed resultaat te behalen?
VRAAG 2: Welke positieve of realistische gedachten zouden kunnen helpen om een goed resultaat te bereiken?
Je zal merken dat het antwoord op vraag 1 altijd nee is. Toch is dit een belangrijke vraag om te stellen. Als je brein namelijk erkent dat je niet functioneel denkt helpt het om je gedachten vervolgens makkelijker om te buigen.
Voor het antwoord op vraag twee moet je letterlijk ombuigen hoe je denkt. Voorbeelden: Als je denkt het lukt me niet om deze bal goed te spelen, denk dan: “Wat als het wel lukt?”. Als je denkt dat je een bal in het water gaat slaan, denk dan: “Waar wil ik de bal wel spelen?”. Als je denkt dat je weer een putt gaat missen, denk dan “Hoe wil ik de bal de hole in spelen?”. Als je denkt dat je weer een misslag gaat slaan, denk dan: “Hoe kan ik het beste achter de bal gaan staan en met welk gevoel wil ik slaan?”
Feitelijk komt het erop neer dat je steeds je gedachten schuift naar de tegenovergestelde positieve variant van hoe je denkt. Door positieve gerichte vragen aan jezelf te stellen helpt het om je aandacht te richten op wat je wel wilt. Je zal merken dat je hierdoor ook steeds meer het gewenste gevoel in een slag kunt stimuleren.
“Every good performance starts in the mind first!”
Ontvang nu GRATIS elke maand mentale instructies en tips in je mailbox! Meldt je aan voor mijn GRATIS maandelijkse mental mail
Onderwerpen
- MINDER SPANNING EN MEER VERTROUWEN
- 3 tips om afleiding de baas te blij
- 6 tips om 18 holes lang mentaal sch
- Denken is vergif voor je golfswing!
- Op deze manier maak je een einde aa
- Nieuwe Masterclass! "Het mentale ga
- 3 TIPS VOOR ALS JE WEER DE GOLFBAAN
- 30 dagen online thuis golf programm
- 3 tips om thuis je concentratie en
- 3 mentale skills die jij als golfer
- GRATIS TEST TRAINING VOOR TOPSPELER
- De valkuil van graag willen winnen
- 30 dagen golf challenge
- 2 tips om je mentale weerbaarheid t
- DOELEN, DE WEG EN HET SUCCES...
- 10 tips om je matchplay tegenstande
- Wat is belangrijker, techniek of me
- Zo wil je deze winter trainen om vo
- Golf is een marathon, geen sprint
- De 50 beste golf inspiratie en moti